Primaire Hulp Diaconale hulp in Papoea

 • Land/Regio:Papoea
 • Waar:Arme afgelegen dorpen
 • Categorie:Primaire hulp
 • Wie: Gezinnen en jongeren
 • Doel:Versterken van de lokale kerk
 • Project omschrijving

  Veel afgelegen bergdorpen op Papoea zijn alleen maar per vliegtuig of helikopter bereikbaar. In deze dorpen is geen elektriciteit. Onderwijs en gezondheidszorg zijn nauwelijks ontwikkeld. Naast het Woord, is de kerk ook aanwezig met de daad in diverse kleine projecten. Zo worden mensen in de dorpen opgeleid tot gezondheidswerker, zijn er kleinschalige alfabetiseringsprojecten en wordt er kleuteronderwijs gegeven. Ook wordt er basismedicatie verstrekt, informatie gegeven over HIV/Aids en worden ernstig zieke dorpelingen vervoerd naar het ziekenhuis in de stad. Omdat de dorpen zo moeilijk bereikbaar zijn, is er veel geld nodig voor deze kleinschalige hulp.

  Sponsoring

  Helpt u mee zodat de kerk in Papoea hulp kan bieden aan de meest zwakke leden van de kerk door praktische hulp en christelijke toerusting? Op deze manier kan de kerk een licht zijn in een omgeving waar zowel traditionele godsdiensten als ook moderne verleidingen voor veel duisternis zorgen.

  Maak hieronder uw keuze en ondersteun uw medemens in Papoea. Klik op de i voor meer informatie over desbetreffende project.

  • Begeleiding

   Help jonge Papoea's voor € 2.100,- per jaar mee naar zelfstandigheid. Benieuwd wat koffie daarmee te maken heeft..? Lees dan snel verder....

   doneer aan dit project

   Koffie, dat is een aardige manier om een beetje geld te verdienen, bedachten Abed-Nego en Oten in 2017. Abed-Nego’s droom is om helikopterpiloot te worden bij HeliMission, maar dat duurt lang en kost veel geld. Oten studeert theologie en voelt zich geroepen om later domi¬nee te worden. Op zoek naar wat extra inkomsten, kwamen ze op het idee om de koffie te verkopen. Ze betalen de lokale koffieboeren een goede prijs en verkopen de koffie in Wamena, onder de naam Kopi Gunung, ‘bergkoffie’.

   De goede, lekkere Arabica-koffie uit de hooglanden van Papoea (Indonesië) loopt goed. Voorlopig stoppen ze al het geld wat ze krijgen in het bedrijfje, om machines te kunnen kopen voor het pellen van de koffiebonen en het malen van de koffie. Als dat goed loopt, hopen ze er wat inkomsten uit te krijgen.

  • Gezondheidszorg

   Steun voor € 500,- per jaar basismedicatie, voorlichting over HIV/Aids en het vervoer van ernstig zieke dorpelingen naar het ziekenhuis.

   doneer aan dit project

   Er basismedicatie verstrekt en informatie gegeven over HIV/Aids en worden ernstig zieke dorpelingen vervoerd naar het ziekenhuis in de stad. Omdat de dorpen zo moeilijk bereikbaar zijn, is er veel geld nodig voor deze kleinschalige hulp. Bijzondere Noden ondersteunt daarom het diaconale deputaatschap van de GJRP (Yakpesmi) om deze hulp te kunnen verlenen.

  • Alfabetisering

   Steun voor € 460,00 per jaar alfabetisering en studiebeurzen voor jongeren en steun hun enthousiasme om hun droom waar te maken.

   doneer aan dit project

   “Ik wil graag dokter worden, mensen beter maken,” zegt Yosia Malyo. “We hebben net bij IPA – natuurkunde, scheikunde en economie – geleerd over het lichaam. Ik weet al wat over de ademhaling, cellen, longen en darmen.” Yosia is bijna klaar met het eerste jaar van de middelbare school “Kees Janse” van Yakpesmi in Wamena. “Ik vind het erg leuk op school. Mijn lievelingsvakken zijn IPA en wiskunde. Ik houd ook van de Bijbelse geschiedenis die verteld wordt. Vooral de geschiedenis van de geboorte van Jezus vind ik heel mooi.” glimlacht hij. In het dorp waar zijn ouders vandaan komen, Langda, draaien de scholen niet goed. Daarom willen zijn ouders dat hij vooral onderwijs in de stad volgt. “Ik ben blij dat ik nu goed onderwijs kan volgen!” zegt Yosia met een overtuigende lach. “Later wil ik gaan studeren en voor dokter leren. Dat is mijn grootste toekomstdroom!”

  Financieel

  Jaarlijks € 36.520,- nodig.

  € 0
  36.520,-

  Download

  Er is voor dit project nog geen kwartaal verklaring

   

  Meer informatie?

  Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op over dit project.

  • Inschrijven nieuwsbrief