Ontwikkeling groentetuin, kippenproject, voedselpakket

 • Land/Regio:Zuid-Afrika
 • Waar:Platte land
 • Categorie:Ontwikkeling
 • Wie: Lokale kerk
 • Doel:Stimuleren van zelfredzaamheid
 • Project omschrijving

  Kent u een kerk met een eigen groentetuin? De reformatorische kerk in Uitkyk (Zuid-Afrika) heeft er één! Overdag zien we verschillende gemeenteleden tussen de groenten aan het werk. De oogst vormt een deel van de inhoud van de 150 voedselpakketten die per maand worden uitgedeeld aan arme gezinnen in verschillende dorpen in de omgeving van de kerk. Deze gezinnen worden niet hun hele leven op deze manier ondersteund. De tuinen dienen als ‘voorbeeldtuin’. Arme gezinnen worden geholpen en gestimuleerd om een eigen tuin te beginnen en zo zelfvoorzienend te worden.

  “Ik wil graag iets doen aan de armoede en ellende in mijn omgeving, mijn naasten zijn niet alleen kerkleden, maar ook mijn buren en dorpsgenoten die heel arm zijn.” Anna

  Toekomst
  Ook is er een begin gemaakt aan het aanleggen van gemeenschapstuinen in twaalf kleine dorpen in het district. Afgelopen jaar zijn er ook op verschillende plaatsen kippenprojecten gestart. Bijzondere Noden heeft besloten om extra ondersteuning te geven om deze projecten uit te voeren. Als deze projecten gereed zijn kan Bijzondere Noden langzaam haar steun afbouwen omdat de lokale kerk zelf de verantwoordelijkheid kan dragen.

  Sponsoring

  Wilt u meehelpen ondernemen kies dan voor een van deze projecten.  Door uw financiële steun helpt u mee om de gemeenteleden  te helpen en te stimuleren zelfredzaam te worden. U kunt op drie manieren helpen.

  Maak hieronder uw keuze en ondersteun uw medemens in Zuid Afrika. Klik op de i voor meer informatie over desbetreffende project.

   

  • Groentetuinproject.

   Helpt u voor € 600,00 Euro mee om gemeenteleden een groentetuinproject op te laten starten en zelfvoorzienend te worden?

   doneer aan dit project

   GROENTETUINPROJECT

   Voor een beperkt budget helpt u de lokale bevolking mee om een groentetuinproject te starten. Het starten van deze projecten wordt gecoördineerd door de reformatorische kerk in Zuid Afrika. Op deze manier geeft u de bevolking de kans om zelfvoorzienend te worden zodat zij gestimuleerd worden om onafhankelijker te worden in hun primaire voorzieningen.

   Geeft u hen deze kans om groenten te verbouwen?

  • Kippenproject.

   Helpt u voor € 390,00 Euro mee om gemeenteleden een kippenproject op te laten starten en zelfvoorzienend te
   worden?

   doneer aan dit project

   Kippenproject

   Voor een beperkt budget helpt u de lokale bevolking mee om een kippenproject te starten. Het starten van deze projecten wordt gecoördineerd door de reformatorische kerk in Zuid Afrika. Op deze manier geeft u de bevolking de kans om zelfvoorzienend te worden zodat zij gestimuleerd worden om onafhankelijker te worden in hun primaire voorzieningen.

   Geeft u hen deze kans om kippen te houden?

  • Voedselpakket.

   Helpt u mee voor € 300,00 per jaar zodat er een jaar lang een voedsel pakket voor een gemiddeld gezin samengesteld kan worden?

   doneer aan dit project

   Voedselpakket

   Voor een heel overzichtelijk bedrag helpt u een arm gezin. Met dit bedrag stelt u de kerk in staat om deze gezinnen maandelijks van een voedselpakket te voorzien. Het voedselpakket bestaat gedeeltelijk uit voedsel uit de groentetuin- en kippen projecten. Door uw steun wordt het pakket verder aangevuld en maakt u het voedselpakket compleet voor deze gezinnen.

   Helpt u mee?

    

    

  Financieel

  Jaarlijks € 55.320,- nodig. Huidig: € 0,- inkomsten

  € 0
  55.320,-

  Download

  Er is voor dit project nog geen kwartaal verklaring

   

  Meer informatie?

  Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op over dit project.

  • Inschrijven nieuwsbrief